Tämän kuukauden koomikko on Kaisa Pylkkänen.

Yleinen 28.2.2020 Ali Jahangiri

Kaisa on helsinkiläinen koomikko, joka on hakannut päätä seinään paikoin poliittisen ja feministisen materiaalinsa kanssa jo kohta 10 vuotta, eikä suotta – seinä on alkanut murtua ja trendi levitä! Kaisa on kiertänyt kaikki Suomen parhaat klubit ja muutamat isommatkin salit, ja hänestä tykkäävät nekin, jotka yleensä eivät stand upista perusta. Kaisa on koomikkokollektiivi All Female Panelin jäsen, joka on valloittanut lavoja myös ympäri Eurooppaa ja vähän Amerikassakin.

Kaisa Pylkkänen esittelee itsensä verkkosivuillaan näin: "Kaisa on vähän masentunut, ahdistunut ja pikkasen paranoidi, tai niin kuin hän itse sanoo, feministi. Tai kuten miehet sanovat, sinkku."
Joonas Marjo

Ensimmäinen vitsi?
Voi apua. Oli niin pitkiä juttuja jo silloin. Joku tämäntyyppinen muistaakseni oli alkuaikoina setissä: ”Miks Reilun kaupan tuotteet on merkattu erikseen ja niistä pitää maksaa enemmän? Eiks se olis tehokkaampaa toisinpäin, lanseerattais Riistokaupan tuotteet? Saat tästä baananeja 15 senttiä halvemmalla, koska me hakataan meidän työntekijät eikä makseta niille palkkaa. Oisko jengi sit että ”no jos kerran halvemmalla saa!”? Vai pitäskö sit olla myös vaihtoehtoiset Reilu-merkityt päiväkodit jossa teipataan lapset syöttötuoleihin tosi harvoin. Tai Reilut sairaalat, jossa viidenkympin lisähinnasta henkilökunta ei vittuile sulle. Mä jäin oikeesti kelaan et onks tällanen systeemi edes laillista, vähän tutkin asiaa ja sille on ihan hieno nimikin. Se on… venatkaa, täytyy tarkistaa… Markkinatalous!”

Ensimmäinen Stand up -ihastus?
Eddie Izzard. ”Dressed To Kill” VHS kului loppuun jo 90-luvulla.

Paras klubi?
All Female Panel, Kumpula, Kallio Komedibolaget Lepakkomiehessä, monta muutakin ihanaa.

Paras syy tehdä Stand up -komediaa?
Saa päättää itse kaikesta, hallita koko huonetta. Ja välitön palaute. Missään muussa työssä se ei ole näin suoraa.

Paras syy tulla katsomaan Stand up -komediaa?
Kaikki tarvitsevat naurua ja uusia oivalluksia, uusia näkökulmia maailmaan. Livenä stand up tarjoaa nämä tuhatkertaisesti hauskempana kuin Netflixiä katsomalla. Kollektiivinen kokemus suorassa vuorovaikutuksessa, tilanteessa, joka ei tule toistumaan sellaisena koskaan, on korvaamaton. 

Kaisan seuraavat keikat Helsingissä ovat:
5.3. Sooloesitys ”Ei penistä, ei tietoa” Naistenpäivän komiikkafestivaalilla Manalassa
20.3. Sam’s Comedy Club, Apollo
3.4. All Female Panel, Manala
4.4. Club Act!One, Studio Pasila

Jos et pääse katsomaan Kaisaa keikalle, voit tutustua häneen alla olevien videoiden kautta.