Maaliskuun klubi on All Female Panel

Yleinen 28.2.2020 Ali Jahangiri

All Female Panel on viiden naisen koomikkokollektiivi, jonka tarkoitus on nostaa naiskoomikoita marginaalista parrasvaloihin. Stand up on tunnetusti miesvaltainen ala, jossa hyvätkin naiset saattavat helposti jäädä altavastaajan tai kiintiönaisen roolin ja sehän ei sovi. Pettyneiden blogikirjoitusten ja turhautuneiden Facebook-postauksien sijaan AFP-muijat päättivät nostaa ihan itse omat pörheät häntänsä ja tilan pyytämisen sijaan he ottivat tilansa stand up -skenen parrasvaloissa. Siitä lähtien kollektiivin meno on ollut silkkaa voittokulkua.

All Female Panel on noussut muutamassa vuodessa kuukausittaisesta komediaklubista yhdeksi Suomen kiinnostavimmista stand up -tapauksista ja All Female Panelista kasvoi hetkessä alan sisäinen ilmiö. Bottan kotiklubin lisäksi All Female Panel on myynyt loppuun teatterisaleja ja keikkapaikkoja ympäri Suomen ja kiertue jatkuu edelleen. Kollektiivi on nähty mm. Rakkautta ja Anarkiaa festivaalien komediakommentaattoreina, Sideways -festivaalin line upissa Helsingin jäähallissa, Suomen suurimmilla komediafestivaaleilla ja porukan sketsipodcast löytyy tietysti Yle Areenasta.
Nostaakseen esiin enemmän myös muita naispuolisia komiikan tekijöitä, All Female Panel järjesti maaliskuussa 2019 ensimmäisen Naistenpäivän komiikkafestivaalin kaksipäiväisenä Helsingin Bottalla. Festivaalilla nähtiin mm. aikuisille suunnattua klovneriaa, yksi soolo-show sekä spektaakkelimainen 15 koomikon Muijamaraton! Festivaali oli menestys, joten siitä tehtiin välittömästi perinne.

Tänä vuonna festivaali laajennettiin kolmepäiväiseksi ja Bottalla nähdään viisi eri esitystä 17 koomikon voimin. Festivaali tarjoaa monipuolisen kattauksen tasokasta komiikkaa ja perinteisen stand upin lisäksi tarjolla on myös Muijat soikoon! -musiikki-ilta sekä paneelikeskustelu koomikon sananvapaudesta ja vastuusta teemalla ”Eikö mitään saa enää sanoa?” Festivaalin päätapahtuma on jälleen mahtava Muijamaraton, joka marssittaa lavalle muijaa muijan perään lyhyillä seteillään ja esittelee yhdessä show’ssa kattavan pläjäyksen Suomikomiikan hauskimpia naisia. Tänä vuonna All Female Panel sai myös Helsingin kaupungilta taide- ja kulttuuriavustuksen Naistenpäivän komiikkafestivaalille. Naisten omien sanojen mukaan Naistenpäivän komiikkafestivaali on parasta mitä maailmanhistoriassa on koskaan tapahtunut.

Festivaaliohjelma ja lisätiedot löytyvät osoitteesta allfemalepanel.com sekä All Female Panelin Facebook -sivulta ja Naistenpäivän komiikkafestivaalin Facebook-tapahtumasta. Liput myy Tiketti. Tervetuloa!