Lepis is Back

Yleinen 28.10.2019 Ali Jahangiri

Kallio komedibolaget palaa Lepakkomieheen sunnuntaina 3.11.

Viime keväinen vesivahinko hääti Lepakkomiehestä bändien lisäksi myös Kallion pitkäikäisimmän stand up -klubin. Nyt pitkän remontin ja omistajanvaihdoksen jälkeen Lepakkomies on taas valmis toivottamaan lavalle Kallio komedibolagetin koomikoineen.

”Onhan se siistiä että päästiin takaisin. Tässä on puoli vuotta ollut ihan ihmeellistä kun ei ole sunnuntaisin päässyt Lepikseen”, sanoo Kallio komedibolagetin toinen perustaja Taneli Karinen. 

Heikki Sekä Taneli jakamassa Lepiksen julisteita.

Vasemmalla Heikki Vilja. Oikealla Taneli Karinen.

Kallio komedibolaget perustettiin marraskuussa 2012 Pulmu-baarissa Taneli Karisen ja Heikki Viljan toimesta. ”Uskoisin että oltiin kännissä”, muistelee Heikki. 

Heikki oli tehnyt stand uppia kolmisen vuotta ja pojat päättivät perustaa oman stand up -klubin Kallioon. Lepakkomies valikoitui paikaksi ja ensimmäinen ilta järjestettiin maaliskuussa 2013.

”Heti kun tieto Lepakkomiehen vesivahingosta levisi niin meihin oli yhteydessä pari baaria Kalliosta jotka ehdotti että siirrettäisiin stand up -illat niihin. Ei suostuttu”, Taneli kertoo ja jatkaa:

”Lepakkomiehen kellari on ollut alusta lähtien sellainen paikka jossa me viihdytään.

Siellä on kuuma, ahdasta, ei tuoleja tarpeeksi, miesten vessassa ei ole edes ovea ja kalja on halpaa. Soveltuu siis helvetin hyvin stand upille. ”

”Nyt paikkaa on remontoitu mutta toivotaan että ne piirteet jotka on tehnyt Lepiksestä erikoisen on säilytetty”, Heikki sanoo toivekkaana. 

Heikki ja Taneli pyörittivät klubia alkuun kahdestaan kunnes auttamaan saapui Markku Ruottinen hoitelemaan tekniikkaa. 

”Se oli helpotus. Ennen Markun tuloa meillä oli ilta jossa sammu sekä valot että äänet kesken esityksen. Siinä sitten vaan hakattiin kaikkia nappeja mitä löydettiin ja mölistiin anteeksipyyntöjä”, pojat nauravat. 

Alusta lähtien Heikki on toiminut illoissa isäntänä. Tämä luo Heikin mukaan omat haasteensa. ”Meillä on tietty määrä vakiokävijöitä jotka saapuvat melkein jokaiseen iltaan. Niinpä mulla täytyy olla aina uusia juttuja kerrottavaksi. Nyt ootankin innolla marraskuun iltaa kun on materiaalia mitä en ole puoleen vuoteen päässyt Lepikseen kertomaan.”

Yksi erikoisuus Kallio komedibolagetin illoissa on se, että lipunmyyjänä toimii koomikko Tomi Walamies. ”Tomi tuli kerran vaan jeesaamaan meitä lipumyynnissä ja jämähti siihen. Nyt se on neljä vuotta ollut se jonka yleisö saapuessaan ensimmäisenä näkee. Tomi myös esiintyy joka illassa testaten uusia juttuja. Se onkin Heikin jälkeen eniten bolagetissa esiintynyt koomikko”, kertoo Taneli.

”Kerran me vaihdettiin rooleja. Minä myin liput ja Tomi oli isäntänä. Sillä meni isännöinti niin helvetin hyvin et tulin ihan kateelliseksi. Toisaalta mä olin kans aika ässä myymään lippuja”, Heikki naurahtaa.

Kallio komedibolaget Lepakkomiehessä 3.11.2019

Lavalla Ali Jahangiri, Eero Corso, Saana Peltola, Simo Takanen. Matti Paalanen, Harri Pekkinen, Heikki Vilja ja Tomi Walamies. 

Liput 5 € ovelta.